Mikromieszkanie- projekt konkursowy

Mikromieszkanie- projekt konkursowy

Założeniem projektowym  mikromieszkania było uzyskanie przy małej powierzchni przejrzystego i komfortowego układu funkcjonalnego, w którym wyodrębniono strefę wypoczynku, pracy, strefę kuchenną i sypialnianą. Stosunkowo przestronny hol pozwolił na zaprojektowanie wysokiej zabudowy, stanowiącej główną przestrzeń do przechowywania, a jasna posadzka żywiczna przechodząca do strefy dziennej powiększa optycznie wnętrze. Minimalistyczna zabudowa kuchenna pomieściła pod blatem niezbędne urządzenia AGD oraz pralkę. Natomiast zastosowanie  drewna w zabudowie kuchennej oraz w strefie pracy nadaje przytulność nowoczesnemu wnętrzu. Element drewniany został wykorzystany również w łazience jako półka i blat pod umywalką.  Charakterystycznym elementem łazienki są czarno-białe płytki  wykorzystane na podłodze i ścianie pod prysznicem. Dominantą kolorystyczną wnętrza są żółte schody łączce salon z sypialnią. Sypialnia na antresoli poprzez swoją wysokość (157cm)  wymusza konieczność umieszczenia jedynie wygodnego materaca bezpośrednio na wykładzinie, a także ogranicza zabudowę meblową do minimum w postaci szuflad przy łóżku. Kolorystyka, zastosowane materiały oraz klimatyczne, nowoczesne oświetlenie indywidualizują i budują nastrój wnętrza.

Typ realizacji:

apartament

Lokalizacja:

Wrocław

Powierzchnia:

25 mkw.

Udostępnij

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin